News – MuscleFreak

News

Najbolji Whey protein na svetu

Najbolji protein na svetu?


"Zašto si uzeo to malo pakovanje proteina za 6000 din? Ja za te pare kupim 2kg."


"Ma nije bitno ko ga proizvodi, bitno da je Whey protein."


"Bitno je da uneseš dovoljno proteina, manje ugljenih hidrata i masti i to je to. "


A da li ima razlike između Whey proteina različitih proizvođača i da li treba da gledamo samo procenat proteina?
Pa naravno da razlike ima. Kao i na svakom tržištu i ovde postoje i biftek i ćevapi. Mada često razlike u kvalitetu budu sakrivene iza šarenih reklama, imena poznatih bodybuildera i lažnog predstavljanja proizvoda.


Budite sigurni da na tržištu Srbije, a zbog našeg mentaliteta i želje da dobijemo najviše za svoj novac, ima mnogo više kvantiteta nego kvaliteta. Razlike mogu biti toliko velike da možete dobiti 3kg proteina po ceni 900g. Ali iz tih 3kg do vaših mišića ne mora stići ama baš ništa.


Kako izabrati baš taj najbolji protein?


Da, mora da bude čisti Whey protein. Bez proteina kolagena, soje, graška, pirinča, mleka, jaja itd. Ukoliko ste vegan ili imate svoj razlog, biljni proteini treba da budu deo vašeg dana. Ukoliko niste, nema kompromisa. Samo Whey.


Jedini razlog je njegova superiornost u odnosu na bilo koji drugi izvor proteina. Najviša biološka vrednost, najbolji sadržaj aminokiselina, najbrže varenje.
Ukoliko ste rekreativac, ostanite na koncentratu Whey proteina. Sporije ćemo ga variti i duže će aminokiseline biti dostupne našim mišićima.


Ukoliko ste napredniji vežbač, izaberite mešavinu izolata i koncentrata proteina surutke. Brzo apsorbujući izolat stiže odmah, a koncentrat proteina nastavlja da gradi naše mišiće naredna 2 sata.


Ukoliko ste profesionalac, znate to i sami. Whey izolat bez kompromisa.
Pročitajte deklaraciju proteina koje kupujete. Premium proizvođači naznače koliki je procenat Whey proteina u sastavu praha koji pijete. Ukoliko u sadržaj praha ulazi preko 90% proteina surutke, to je to. Ukoliko nije naznačeno, ne radi se o proizvodu premium kvaliteta.
Ovaj procenat može iznositi i 98%. Ostalih samo 2% mogu biti zaslađivač, aroma, sredstvo protiv zgrudnjavanja.
Ovo ne predstavlja procenat proteina u prahu koji smo kupili, već samo da smo kupili pravi protein iz surutke u koji nisu dodati razni punioci i jeftine aminokiseline radi povećanja procenta proteina, ali umanjenja njegove biološke vrednosti i mogućnosti za apsorpciju.


Da, u proizvode nižeg kvaliteta se dodaju aminokiseline da bi se povećao procenat proteina. To se zove spajkovanje proteina. Dobijemo visok procenat proteina, ne dobijemo njihovu dostupnost našim mišićima.
Čitajte deklaraciju i tražite objašnjenje od Vaših prodavaca.


Da rezimiramo. Pogledate sastojke (ingredients) i kao prvi sastojak treba da bude naveden Whey protein (mix ili izolat i koncentrat) i njegov procenat. Sve preko 90% je odlično. Ukusi vanile imaće značajno veći procenat dok kod čokolade, zbog dodatka kakao praha procenat može biti nešto manji (90-98%).
Ako na deklaraciji proteina nije naveden procenat proteina surutke radi se o proizvodu nižeg kvaliteta. Izbor je veliki. Birajte prave stvari.


Budite u vezi sa nama i preko

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, sugestiju ili nejasnoću kontaktirajte nas na info@musclefreak.shop

Poslednje objave

  • Najbolji Whey protein na svetu

    Najbolji protein na svetu? "Zašto si uzeo to malo pakovanje proteina za 6000 din? Ja za te pare kupim 2kg." "Ma nije bitno ko ga proizvodi, bitno da je Whey protein." "Bitno je da uneseš dovoljno proteina, manje ugljenih hidrata i... pročitaj više