Kada bi gainer trebao biti vaš izbor i greške prilikom uzimanja gainer – MuscleFreak

Kada bi gainer trebao biti vaš izbor i greške prilikom uzimanja gainera

 

Gaineri su visokokalorični preparati koji predstavljaju kombinaciju proteina, šećera, te aminokiselina i kreatina. Preporučuju se uglavnom početnicima koji žele da za što kraće vreme dobiju na težini. Prilikom odabira gainera prvu stvar koju trebate uraditi jeste pročitati sastav proizvoda ! Nemojte uzimati gainere koji imaju visok procenat prostih šećera, ti gaineri su uvek jeftiniji i to namami kupce. Bolje je dati nešto više novca ali da vaš gainer sadrži bar 30% proteina i dodatne stavke kao što su amino kiseline, vitamine i minerale. Tako da pri odabiru gainere obavezno pročitajte sastav proizvoda!

Gainer trebate koristiti :
-Ukoliko vaše telesna građa naginje prema ektomorfu.
-Ukoliko ste hardgainer .
-Ukoliko i pored ispravne prehrane ne možete da dobijete na telesnoj masi.
-Ukoliko imate slab apetit.

Gainer trebate izbjegavati:
-Ukoliko imate veći procenat body fat-a.
-Ukoliko želite imati čistu mišićnu masu.
-Ukoliko vam whey protein i ostala osnovna suplementacija daju rezultate.

Greške prilikom uzimanja gainera !

  • Uzimanje gainera uz obrok ili pre spavanja

Gainer uvek uzimajte između obroka. Uzimanje gainera uz obrok će otežati varenje i apsorpciju hrane koju ste uneli, a organizam će odjednom dobiti ogromnu količinu kalorija što će dovesti do gomilanja masnog tkiva, umora i pada koncentracije. Također jedna od čestih grešaka je i ta da se gainer uzima neposredno pre odlaska na spavanje. Velika količina prostih šećera nije preporučljiva pre spavanja i velika je vjerovatnoća da dodatne kalorije završe u masnom tkivu.
Savet:
Posle treninga gainer uzimajte sa vodom , dok između obroka uzimajte sa mlekom.

  • Nedovoljna ishrana

Mnogi ljudi misle ukoliko koriste gainer da ne treba da paze na ishranu.ISHRANA JE NA PRVOM MJESTU a gainer je dodatak toj ishrani. Ako  budete unosili količinski i kalorijski dovoljno hrane + gainer onda ste na pravom putu !

  • Uzimanje gainera pre treninga

Unos velike količine prostih šećera dovodi do naglog skoka insulina i šećera u krvi, ali vrlo brzo dolazi i do ponovnog pada, što se može negativno odraziti na performanse na treningu. Iz tog razlga se ne preporučuje uzimanje gainera pre treninga. Gainer uzimajte nakon treninga i po potrebni dodatno u toku dana između obroka.

By Muscle Freak | |
slijedeći post → ← predhodni post

Budite u vezi sa nama i preko

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, sugestiju ili nejasnoću kontaktirajte nas na info@musclefreak.shop

Poslednje objave

  • MUSCLE FREAK POKLANJA

    Dragi kupci, nakon što smo obogatili našu ponudu proizvoda, ovaj put smo vam pripremili prigodne poklone. Tako vam za svaku kupovinu bilo kojeg pakovanja Optimum Nutrition Whey Gold Standarda, Serious Mass ili Glutamina na poklon dajemo Muscle Freak Water Gallon.... pročitaj više

  • NOVA PONUDA PROIZVODA I OKUSA

    Poštovani kupci sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da smo proširili našu ponudu novim proizvodima kao i da smo obogatili ponudu okusa postojećih proizvoda. Pa krenimo redom... Od novih proizvoda izdvajamo: Optimum Nutrition Lean Whey Bar: proteinsku pločica koja sadrži 20g proteina,... pročitaj više