Koji su razlozi za uzimanje glutamina? – MuscleFreak

Koji su razlozi za uzimanje glutamina?

1* Vaše telo ga ne može proizvesti dovoljno!

Glutamin je aminokiselina koja ima važnu ulogu u biokemijskim procesima koji se dešavaju u telu. Klasificirana je kao uvetno esencijalna amino kiselina, što znači da iako je telo može proizvesti iz drugih izvora, ne može uvijek dostići količinu koja je tijelu i potrebna i to je prvi razlog zbog čega bi trebali unositi glutamine u organizam.

2* Glutamin poboljšava moždanu funkciju.

Drugi razlog zašto bi smo trebali unositi glutamine je da on povečava nivo gama-amino-buterinske kiseline (GABA) koja je potrebna za održanje moždanih funkcija. Dodatak ginka pospješuje prokrvljenost mozga, otpuštanje neurotransmitora, te direktno poboljšava kratkotrajnu memoriju, psihičku budnost i kognitivne funkcije u cjelini.

3* Glutamin vam omogućuje da trenirate jače.

Ovo se ne dešava samo zbog ubrzanog oporavka, kojeg glutamin omogućuje, već i zbog toga što se ponaša tako da apsorbuje mliječnu kiselinu koja se javlja usljed zamora u mišićima.

4* Glutamin povečava rast mišića.

Kada glutamin napusti mišić, mišić počinje da dehidrira. Dehidracija vodi do katabolizma proteina. Povećanjem nivoa glutamina postiže se povećanja hidratacija ćelija i bolja proteinska sinteza što oboje vodi do mišićnog rasta.

5* Glutamin je vrlo bitan za imunološki sistem

Glutamin se više troši tijekom telesnih aktivnosti i pojačanih imunoloških procesa. Tokom stresnih perioda poput gripe i prehlade, ustanovljeno je kako se glutamin troši puno brže i više nego u normalnim uvetima i to je još jedan od razloga zbog kojih je potrebna dodatna suplementacija glutamina .

By Muscle Freak | |
slijedeći post → ← predhodni post

Budite u vezi sa nama i preko

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, sugestiju ili nejasnoću kontaktirajte nas na info@musclefreak.shop

Poslednje objave

  • Najbolji Whey protein na svetu

    Najbolji protein na svetu? "Zašto si uzeo to malo pakovanje proteina za 6000 din? Ja za te pare kupim 2kg." "Ma nije bitno ko ga proizvodi, bitno da je Whey protein." "Bitno je da uneseš dovoljno proteina, manje ugljenih hidrata i... pročitaj više