Zašto je doručak važan – MuscleFreak

Zašto je doručak važan

Doručak je poznat kao najvažniji obrok u toku dana, te samim tim zaslužan je za našu energiju tokom izvođenja dnevnih aktivnosti. Međutim mnogi od nas svesno propuštaju ovaj obrok, čak i pored benefita koje donosi.

Trećina ljudi dnevno propusti doručak. Ovaj obrok je jedinstven, budući da doručkujemo nakon što neko vreme nismo ništa jeli, te samim time još više dobija na važnosti, jer njime, na neki način, prekidamo post.

Nakon prospavane noći, nivo energije u telu se smanji, te nam je potrebno gorivo u vidu hrane, da bismo nastavili normalno funkcionirati. Ukoliko preskočite doručak, povećava se mogućnost da iskusite mučni osjećaj gladi te da posrnete za nečim nezdravim kasnije tokom dana.

Istraživanja su pokazala da oni koji redovno doručkuju ujutro imaju manje šanse da postanu pretili, za razliku od onih koji učestalo preskaču doručak. Također, doručak poboljšava mentalne performanse, koncentraciju i raspoloženje. Mnogi navode nedostatak vremena kao najčešći razlog za preskakanje doručka.

Ubrzan stil života nam ne ostavlja mnogo mogućnosti da bismo se mogli posvetiti doručku, stoga biramo lakše i brže načine ishrane koji nikako ne pridonose našem organizmu.

By Muscle Freak | |
slijedeći post → ← predhodni post

Budite u vezi sa nama i preko

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, sugestiju ili nejasnoću kontaktirajte nas na info@musclefreak.shop

Poslednje objave

  • MUSCLE FREAK POKLANJA

    Dragi kupci, nakon što smo obogatili našu ponudu proizvoda, ovaj put smo vam pripremili prigodne poklone. Tako vam za svaku kupovinu bilo kojeg pakovanja Optimum Nutrition Whey Gold Standarda, Serious Mass ili Glutamina na poklon dajemo Muscle Freak Water Gallon.... pročitaj više

  • NOVA PONUDA PROIZVODA I OKUSA

    Poštovani kupci sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da smo proširili našu ponudu novim proizvodima kao i da smo obogatili ponudu okusa postojećih proizvoda. Pa krenimo redom... Od novih proizvoda izdvajamo: Optimum Nutrition Lean Whey Bar: proteinsku pločica koja sadrži 20g proteina,... pročitaj više