Zašto je doručak važan – MuscleFreak

Zašto je doručak važan

Doručak je poznat kao najvažniji obrok u toku dana, te samim tim zaslužan je za našu energiju tokom izvođenja dnevnih aktivnosti. Međutim mnogi od nas svesno propuštaju ovaj obrok, čak i pored benefita koje donosi.

Trećina ljudi dnevno propusti doručak. Ovaj obrok je jedinstven, budući da doručkujemo nakon što neko vreme nismo ništa jeli, te samim time još više dobija na važnosti, jer njime, na neki način, prekidamo post.

Nakon prospavane noći, nivo energije u telu se smanji, te nam je potrebno gorivo u vidu hrane, da bismo nastavili normalno funkcionirati. Ukoliko preskočite doručak, povećava se mogućnost da iskusite mučni osjećaj gladi te da posrnete za nečim nezdravim kasnije tokom dana.

Istraživanja su pokazala da oni koji redovno doručkuju ujutro imaju manje šanse da postanu pretili, za razliku od onih koji učestalo preskaču doručak. Također, doručak poboljšava mentalne performanse, koncentraciju i raspoloženje. Mnogi navode nedostatak vremena kao najčešći razlog za preskakanje doručka.

Ubrzan stil života nam ne ostavlja mnogo mogućnosti da bismo se mogli posvetiti doručku, stoga biramo lakše i brže načine ishrane koji nikako ne pridonose našem organizmu.

By Muscle Freak | |
slijedeći post → ← predhodni post

Budite u vezi sa nama i preko

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, sugestiju ili nejasnoću kontaktirajte nas na info@musclefreak.shop

Poslednje objave

  • Najbolji Whey protein na svetu

    Najbolji protein na svetu? "Zašto si uzeo to malo pakovanje proteina za 6000 din? Ja za te pare kupim 2kg." "Ma nije bitno ko ga proizvodi, bitno da je Whey protein." "Bitno je da uneseš dovoljno proteina, manje ugljenih hidrata i... pročitaj više